Моделі для чоловіків та жінок 

В’язаний ажурний пуловер

Вам знадобиться: 500 г персикової (кол. 106) пряжі Lana Grossa DITO PAILLETTES (54% поліаміду, 19% вовни альпаку, 19% мохера, 8% поліестеру, 110 м/50 г); гачок №5; кругові спиці № 5 завдовжки 40 та 60 см.

Гумка: поперемінно 2 осіб., 2 вив.

Ажурний візерунок: в’язати за схемою. Цифрами по обидва боки позначено початок ряду. У 1-му р. 1-у групу із ст. с/г виконати в 6-ю пов. п. від гачка. Кожен ряд почати з 2 пов. п. замість 1 напівст. і закінчити 1 напівст. у 2-ю пов. п. підйому. Завширшки почати з петель перед 1-й

стрілкою, повторювати раппорт між стрілками, закінчити петлями після 2-ї стрілки. Для наочності на схемі наведено в ширину 3 рапорти. Починаючи з 2-го нар. ст. б/г та ст. с/н виконувати під пов. п. попереднього ряду. У висоту виконати 1-3 р. 1 раз, потім повторювати 2-й та 3-й р.

Щільність в’язання: 2,5 рапорту та 7 р. = 9,5 х 10 см.

Увага! Пуловер в’язати без зв’язаної спицями планки, єдиним полотном поперек. Стрілки на викрійці позначені напрям в’язання гачком і спицями. Виконання роботи: розпочати з лівого рукава. Для цього гачком № 5 виконати ланцюжок з 82 пов. п. + 2 пов. п. підйому і в’язати ажурним візерунком = 16 рапортів. Через 40 см = 28 грн. від початкового ряду виконати з правого краю для бічної довжини спинки ланцюжок з 25 пов. п. для 5 рапортів і з лівого краю для бічної довжини переда ланцюжок з 25 пов. п. для 5 рапортів. Далі в’язати по всій ширині ажурним візерунком = 26 рапортів. Через 22 см = 16 р. від початку спинки і переда залишити середні 2 рапорти для вирізу горловини непров’язаними і обидві сторони продовжити в’язати роздільно = 12 рапортів з обох сторін. Через 20 см = 14 р. від початку вирізу горловини виконати між обома половинами ланцюжок з 10 пов. п. і в’язати далі на всіх петлях ажурним візерунком на малюнку = 26 раппортів. Через наступні 22 см = 16 р. від закінчення вирізу горловини залишити з обох боків для довжини спинки і переда по 5 рапортів непров’язаними і закінчити правий рукав у 2-му р. візерунка симетрично лівому рукаву, причому між ст. б/г виконати тільки 1 пов. п. Деталь розправити по крій, зволожити і дати висохнути. На кругові спиці № 5 завдовжки 40 см набрати за вирізом горловини 84 п. і в’язати для коміра гумкою круговими рядами. На висоті коміра 26 см петлі вільно закрити малюнку. На кругові спиці № 5 довжиною 60 см набрати по нижніх краях переда та спинки по 94 п. і в’язати для планки гумкою прямими та зворотними рядами, при цьому почати з 1 вив. нар. і після кром. з 1 вив., в кінці ряду закінчити перед кром. 1 вив. Через 5 см = 15 грн. від початку планки петлі вільно закрити малюнку. На кругові спиці № 5 довжиною 60 см набрати по нижніх краях рукавів по 42 п., при цьому для лівого рукава вив’язати з 1-ї та останньої пов. п. початкового ряду по 1 п. і між ними 40 х 1 п. з кожної 2-ї пов. п. початкового ряду. Для правого рукава поступово набрати петлі з останнього ряду.

Related posts